עלי פארקה טורה

Talking Timbuktu

עלי פארקה טורה ריי קודר

מוסיקת עולם ממאלי
5/5

שני ענקי גיטרה משתי יבשות-תרבויות, ריי קודר מארה"ב ועלי פארקה טורה ממאלי,  משתפים פעולה בפרויקט חוצה גבולות ותרבויות מהדלטה בלוז ועד הדיאלקטים של מאלי שבאפריקה. השניים נותנים דוגמא נפלאה איך מוסיקה אפריקאית מסורתית  יכולה להתקשר עם מוסיקה מערבית.
Talking Timbuktu הוא אלבום פורץ דרך. מצד אחד – מושרש בתרבות המאלית, מצד אחר נוגע בבלוז של ג'ון לי הוקר. ריי קודר המתמחה בשזירת מוסיקה רב תרבותית (הפרויקט הקובני "בואנה  ויסטה סושל קלאב") מצליח ליצור את הגוונים המיוחדים בנגינת גיטרת הסלייד.
האלבום נפתח בשירתו של Peul. בקטע Bonde עם פתיח נפלא של עלי פארקה בגיטרה. על תופי הקונגה – Oumar Toure. הקטע השני Soukara  מושר ע"י Bambara. הצליל והתחושה משדרים מוסיקה מהקריביים. שירו של גבר השופך ליבו בפני אהובתו בשעת לילה.
Amandral, קטע חמישי באלבום מושר בשפת הטמשק, אחת השפות הנפוצות בסביבת טימבקטו שבמאלי. זה אלבום מופלא של נגינת גיטרות. דוגמא מצוינת – Lasidan קטע במקצב מהיר. Keito נשזר באלמנטים מהודו ופקיסטן. ריי קודר מנגן כאן בטמבורה. עלי פארקה פורט על החשמלית. הקצב מגיע מתופי הקונגה והקלבש (תופים בצורת דלעת). Ai Du הוא אפרו בלוז משכר חושים.
אחד האלבומים המיוחדים שהגיעו מצפון אפריקה בתשעים. השירים של טורה נובעים ממקורות שונים. זוהי מוסיקה אוניברסאלית, אחד האלבומים הגדולים במשבצת של מוסיקת עולם. מגיע לכל לב, פותח דלתות גדולות למוסיקה של מאלי.

  1. Bonde 2. Soukora 3. Gomni 4. Sega 5. Amandrai 6. Lasidan 7. Keito 8. Banga 9. Ai Du 10. Diaraby

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן