ההופעה

אלן פרסונס פרוג'קט

היכל התרבות ת"א
4/5

נדמה לי שגם אלן פרסונס הופתע מהקהל. התלהבות נרגשת פרצה במיוחד אחרי ענק להיטיו Eye in The Sky, שסיים את הערב. ישבו לידי שני עולים ממדינות חבר העמים. הם הראו לי את עטיפת האלבום האחרון של הפרויקט.  מעריצים מבוגרים. נזכרתי במופע של אלקטריק לייט אורקסטרה ברעננה. גם אז הצליחו כוכבים בריטיים ותיקים לעורר  התרגשות אצל מעריצים מבוגרים.
וגם הפעם – ניצחון הפופ הקלאסי. פארסונס איש כבר משקל, ניצח על ההרכב שפתח ב – I Robot והחזיר את שורת להיטיו. פרסונס גייס הרכב טוב, עליהם נמנה ישראלי אחד – גיא ארז המצוין בבס. גם אלסטר גרין (Alastair Green) בגיטרה סיפק לפרויקט נגינה מהוקצעת.
את השירים ביצעו  לחילופין כמעט כל חברי הלהקה, כשבמרכז הזמר פי. ג'יי אולסון (P.J Olsson). גם פארסונס השתתף בשירה. על הקלידים עשה עבודה טובה מאני פוקאראזו Manny Focarazzo

The Alan Parsons Project הייתה להקת רוק מתקדם בריטית אשר נוסדה ב-1975 על ידי המוזיקאים אריק וולפסון ואלן פרסונס. בניגוד למבנה השכיח יותר של להקות  רוק, ההרכב התבסס בעיקר על כישורי ההפקה והעיבוד של מייסדיה (לא נגינה, או שירה) הלהקה השתמשה בשרשרת ארוכה של נגנים ומוזיקאים כדי לבצע ולהקליט את שיריה, ורק לעתים רחוקות תפקדו וולפסון ופרסונס גם כזמרים.
האלבום הפרוגרסיבי הבולט ביותר של אלן פרסונס פרוג'קט הוא הראשון – "סיפורים של מסתורין ודמיון – אדגר אלן פו" שיצא לאור ב-1976.
מדהים לחשוב שפארסונס (טכנאי הסאונד של "הצד האפל של הירח" של פינק פלויד) הפך את המוסיקה שלו למופע עשיר, הפרוייקט לא הופיע בלייב בימי הצלחתו הגדולה בשבעים. שני מקימיו אלן פרסונס (Alan Parsons) ואריק וולפסון (Eric Woolfson) שנפטר לא מזמן – ראו עצמם בעיר ככותבים ומפיקים מוסיקליים. בנוסף, בזמנם בלתי ניתן היה להעלות מופע מהסוג האלקטרוני. היו בעיות טכניות לא פשוטות בהפקת בעלת דרישות טכניות כל כך מורכבות שרק באולפן ההקלטות ניתן היה למצוא להן תשובות. ב-1990 השתנו דברים – כאשר הטכנולוגיה הדיגיטלית המציאה את הסימפול. אלן פרסונס לקח את האתגר. וולפסון לא עלה על הבמה. הוא נשאר מאחורי הקלעים. גם פרסונס לא ממש הופיע.  בהופעות ההן הוא הסתפק בנגינת גיטרה בשיר האחרון. אבל מ-1994, נכנס פרסונס לפעולה כאשר בנוסף לאקוסטית התייצב מאחורי עמדת הקלידים וגם החל לשיר. המופע נקרא מאז Alan Parsons Live Project. אריק וולפסון (עורך דין במקצועו) כבר לא היה גם מאחורי הקלעים. הוא פרש.
ככה שהמופע שראינו בהיכל התרבות – ראשיתו למעשה לפני 16 שנה. ההפתעה הייתה שלראשונה ביצע פרסונס בחי את היצירה The Turn of a Friendly Card, האלבום של 1980, למעשה שיאו של הערב – חמישה חלקים של יצירה, וסוף סוף היינו יכולים לטעום ממה שנקרא אלבום קונספט מובהק.
נוסטלגיה? בטח. אלן פרסונס פרוג'קט נשמע כיום משהו ששייך לעבר, אבל האיכויות המוסיקליות הופכות את הישן הזה לקלאסי, ובמילים פשוטות – קונצרט פופ מיושן משהו, אבל מהסוג הנדיר.

מבחר שירים מהערב: I Robot, Damned If I Do, Don't Answer Me, Time, We Play The Game, All Over Yesterdays , Don't Let It Show, The Turned Of a Friendly Card, Sirius, Breakdown, Prime Time, Eye in the Sky, Games People Play. Lucifer, I Woldn't wanna be like you, Raven, Old and Wise, Days Of Numbers, Standing On a Higher Ground.

הרכב: אלן פרסונס (Alan Parsons) – קלידים, גיטרות, שירה, צאני פוקארזו (Manny Focarazzo) – קלידים, גיא ארז (Guy Erez) – בס, פי. ג'יי אולסון (P.J. Olsson) – שירה, אולסטר גרין (Allstair Green) – גיטרה, דני תומפסון (Danny Thompson) – תופים.

אלן פרסונס פרוג'קט קטעים מההופעה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

4 תגובות

  1. הייתה הופעה מדהימה וכיפית בטירוף. כל הלהיטים הגדולים היו שם והכי חשוב שהסאונד היה נקי ומצויין כמו שרק מאסטר כמו פארסונס יודע להפיק. תודה רבה אלן על ערב שלא אשכח כל חיי. אחרי ווטרס פארסונס וסנואי וייט צריך להביא את הכי גדול- דיויד גילמור.
    למישהו יש וידאו מההופעה באיכות טובה?
    תודה רבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן