קולדפליי בגרמניה, אלטון ג'ון בקרואטיה, אריק קלפטון באירלנד

הופעות בחו"ל

0/5

מה התוכניות שלכם לחודשים הקרובים? רוצים לראות את איירון מיידן ביולי באנגליה, את אלטון ג'ון ביולי בקרואטיה, את אנריקה איגלסיאס באפריל בצרפת, אריק קלפטון במאי באירלנד ובבריטניה, קולדפליי ביוני בגרמניה ובהולנד?  (לחצו ללוח הופעות)
בואו נאמר – שרובם לא יגיעו לפארק הירקון, אבל בפארק העולמי הקטן – אין בעיה בטווח של ארבע שעות טיסה להגיע לכל אחד מהם ולעוד רבים, שלא יגיעו לישראל.
במקביל להופעות שמגיעות לארץ מחו"ל, ממשיכים ישראלים לטוס למופעי מוזיקה מעבר לים, בעיקר באירופה, פחות בארה"ב  –  אוספים שקל ליורו כדי לראות ולשמוע מקרוב את הלהקות והאמנים האהובים עליהם, בפסטיבלים, במועדונים, באצטדיונים.
אוהד הכדורגל הישראלי יוציא משכורת כדי להגיע למשחק של קבוצתו בחו"ל. נדמה לי שהמעריץ של ברוס ספרינגסטין ישקול פחות אם לעלות על מטוס כדי להגיע להופעה הקרובה שלו בלונדון או בברלין.
ב-1979 עליתי על טיסת צ'רטר (לדלפונים כמוני באותם ימים) כדי לראות את פינק פלויד ו"החומה". זו הייתה הנסיעה הראשונה שלי ללונדון. התרגשות חונקת. ההופעה שנערכה באולם ארלס-קורט בעיר. משהו שמעט ישראלים חוו עד אז. זה התחיל בתור המאוד מסודר ליד הכניסה, לא עוקפים, לא דוחפים. בהמשך – רסיטל קאמרי קלאסי לפני ההופעה, ואז מפגן הראווה של הפינק פלויד בהרכב המקורי, מסרטוני וידאו סוראליסטים ועד לניתוץ החומה המפורסם. באוותה תקופה – עדיין לא הורגלנו בהופעות פופ ורוק גדולות מחו"ל בארץ. מאז ראיתי את מייקל ג'קסון פעמיים – בפריז ובישראל. בשנות תשעים ובשנות האלפיים הגיעה לכאן כל צמרת הרוקU2, בוב דילן, מדונה, ניל יאנג, מייקל ג'קסון, ליאונרד כהן, אלטון ג'ון, רוג'ר ווטרס, ואחרים. המפיקים המקומיים למדו היטב את התחום, והקימו אתרי הופעות לפי הדרישות המקצועיות המחמירות ביותר.

בעיצומו של השגשוג נולד אצלנו מושג ה"ביטול", ממש אחרי הזרם הגדול, ובגלל מצבה הגיאופוליטי והביטחוני של ישראל – זמרים והרכבים רבים ביטלו הופעות מדפש מוד ועד אלביס קוסטלו ולהקת הפיקסיז. האם ביטולים גרמו לישראלים לרכוש יותר כרטיסים להופעות חו"ל? מעניין לתחקר את הנושא.
מה שבטוח: המודעות להופעות רוק מקצועיות הלכה וגדלה. ישראלים נפתחו לשמות פסטיבלי המוזיקה ההמוניים באירופה כמו פסטיבלי הרוק גלסטנברי ורדינג בבריטניה, זיגט בהונגריה, רוק ורכטר, "רוק אים פארק" בנירנברג שבגרמניה , אוקסיג'ן בדנמרק. יותר ויותר ישראלים מתערבבים בשנים האחרונות, בעשרות אלפי אירופיים בפסטיבלי המוסיקה. מאז וודסטוק ההסטורי, זוהי כבר מסורת –  להתחכך עם ההמון  תחת כיפת השמיים כשברקע מסכי ענק המקרינים אלילי רוק בפעולה. צעירים מגיעים לפסטיבלים עמוסי בירה והורמונים ומשתקעים באתרי קמפינג שמקיפים את מתחם ההופעות. שלא כמו וודסטוק שהוגדר בזמנו כ"אזור מוכה אסון" – כיום האתרים מסודרים ונקיים בתחילת האירוע, ורק לקראת סופו הופכים להיות קשים למחייה.
השאלה היא מה מחפשים, שהרי ישנן עשרות הופעות שלעולם לא יגיעו לארץ. סביר שאם במילא מתכוננים לבקר באמסטרדם, תמיד תימצא בעיר הזו כמה הופעות אטרקטיביות כמעט בכל ז'אנר – רוק ומוסיקת ומופעי מועדונים וג'אז משובח.
עלויות כרטיסים להופעות בחו"ל שונות ומשתנות, חשוב לבצע בדיקה קודמת באתר מכירות הכרטיסים או עם סוכן הנסיעות. ישנן הופעות זולות יותר של אומנים פחות מוכרים לצד ההופעות היקרות. בסופו של דבר אם כבר אתם שם – מה שחשוב ככל הנראה הוא האמן שנפשכם חשקה בו, כי הוא זה שיקבע כמה תשלמו.
כדי לחסוך הטרטור של קניית כרטיס להופעה, הזמנת מלון, טיסה, נסיעות וכו', חברות הנסיעות יציעו חבילות להופעות בחו"ל הכוללות כבר את כל אלו בתוך המחיר. אבל ניתן להזמין גם כרטיסים ללא קשר לדיל טיסה, באתרים המתמחים ובמקרים רבים (לא כולם) יתברר שזה יצא אף זול יותר. 

לאתר מכירות כרטיסים להופעות חו"ל

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן