שמע קולי ההופעה

מאיר בנאי

צוותא ת"א
4/5

לפני ביצוע אחד השירים, פנה מאיר בנאי אל הקהל תוך כדי פריטה על האקוסטית, וספק שאל, ספק הציע הסבר על השיר. בסוף הוא ויתר. השאיר לשיר ולקול לעשות את העבודה, כמו אומר – חבל על הזמן. תנו לשיר לדבר.
22 שירים במהלך הערב זורמים כמעט בלי דבר קישור אחד. בלי הסברים. מטמורופוזה? התקרבות לדת? שינוי קונספט? מאיר בנאי חדש? – מבחינת עריכת השירים בערב הזה – ממש לא. בנאי דאג לפזר את פיוטי האלבום החדש בין הקלאסיקות שלו בלי שיורגש איזשהו מהפך. "אהבה קצרה" מגיעה אחרי "איילת חן" ו"פלח הרימון", "כמה אהבה" אחרי "שמע קולי", "עננו" אחרי "שער הרחמים".
בנאי לא החסיר אף להיט מלהיטיו הגדולים. גם ההפקה המוסיקלית (גיל סמטנה) אינה מנווטת את הערב לכיוונים שלא הכרנו אצל בנאי. היא אפילו שמה יתר דגש על האלמנט הרוק-חשמלי, לא מעט סולואיים מסעירים מהחשמלית של יוסי מזרחי, ובסך הכל, אחרי הערב, התחושה היא שמאיר בנאי מעדיף את החיבור לחשמל מאשר את האנפלאגד.
אם יש שינוי מסוים, אז זה אצל מאיר בנאי – כמבצע. החיבור הזה בין קודש לחול עשה לו רק טוב. אם מגדירים את מאיר בנאי "זמר נשמה", אז הנשמה שלו יוצאת הרבה יותר גדולה מהמופע הזה. זה לא שינוי בסגנון שלו. אלא משהו בביצועים שמגיע יותר ממעמקים. כשבנאי שר: "לך תאוות תהילתי/ היה עזרי בצרתי" לפי אבן עזרא, הטון, הלחן והנשמה – זה עדיין מאיר בנאי ה"חילוני" אבל עם הרבה יותר עומק בשירה. כאן אין זיופים. ואני אוהב את שירתו זו. היא אמיתית, וגם אם הטקסט אינו ממש הקאפ אופ קופי שלי, שירת הנשמה מצליחה לשאת אותו אל מחוזותי העכשוויים.
בהדרנים מגיע השיר "אל נורא עלילה", בקשה למחילה בשעת הנעילה, בקשת ברכה וגאולה. ואחריו השיר שמסיים "לך אלי", שיר אמונה שיוצא ממקום של אמת. פשטות הלחן והמילים לוקחת את שני השירים לחדרי הלב.
נשמה ואמת – אלה תמיד היו סוד קסמו של בנאי. השינוי בתכנים, בתפיסה ובחשיבה שיפרו ושידרגו את המהות המוסיקלית שלו. במנגינות, בטון, בסלסול, בקצב – הערב הזה הוא המשך מרגש של מאיר בנאי הישן והטוב, לא תפנית, לא מהפך.

שירים: איילת חן, פלח הרימון, אהבה קצרה, המשחק בקוביא, שמע קולי, כמה אהבה, מקהלות עם, שלום לך דודי, בשם האהבה, גשם, בזוכרי, ברחוב הזה, אל תלכי מכאן, וביניהם, חוזר אליך אישה, לב סדוק, תגידי אש, חלומות אחרים, שער הרחמים, עננו, אל נורא, לך אלי.

נגנים: יוסי מזרחי – גיטרות, עמנואל סלונים – בס, מוטי מזרחי – תופים, דוד עדה – קלידים. הפקה מוסיקלית: גיל סמטנה.

 

מאיר בנאי קטעי וידאו מהופעה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

תגובה אחת

  1. הייתי בהופעה בצוותא. קראתי את דברי הביקורת שלך.
    אז ראשית התרגשתי מאד בהופעה. התרגשתי ביחד עם מאיר, כפי שהוא אמר באחד הקטעים החביבים שבהם אמר מספר מלים: "התרגשות, אני מתרגש, אתם מתרגשים, פשוט מרגישים". כמה נכון ואמת יש בשרש של כל המלים האלה שמאיר בחר לומר בערב הזה. ערב מלא רגש, מלא התרגשות, לכל הקהל המגוון שהיה בערב. לא זוכר גיוון כזה בהרכב הקהל, בדיוק כמו הלהקה של מאיר שהיתה על הבמה, דתיים וחילונים, מתחזקים ואחרים שאינם מתחזקים, חלילה לא "חלשים".
    יוסי, אהבתי ואני מסכים עם כל מלה שלך, הניסוחים שלך בניתוח ההופעה בצוותא טובים ומדוייקים. אני אוהב את הגשתו בעלת הרגש והעוצמה של מאיר. הוא נוגע לכל אחד בלי הבדל "דת, מין או גזע". ותודה לך יוסי חרסונסקי על כתבה שהצליחה לבטא כל כך יפה ונכון את מה שאני חושב ועוד רבים כמוני מרגישים וחושבים לגבי שירתו של מאיר בכלל ובפרט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן