ג'יפסי פידלר

רובי לקטוש

מלך הכינור הצועני
0/5

יש עוד דברים כאלה. תסתכלו על התמונה. יצא מהמאה ה-19. בדף שקיבלתי מציינים – "נצר לשושלת מוסיקלית". אז אילן היוחסין כנראה מחייב גם חיצונית. ההרכב שלצידו – נראה חבר'ה שעוד רגע מחליפים לתת מקלעים ומגלים שהכל הסוואה.
לקטוש. רובי לקטוש קוראים לו. תנו לו כינור, והוא ידגים לכם מיהו "מלך הכינור הצועני". תנו לו ריקוד הונגרי מס חמש או שש. תנו לו כליזמר של האידישע מאמע. תנו לו צ'ארדש. אוצ'י צ'ורני. הוא ילהטט לכם צועני מתובל בנשמה באידישקייט. בקלאסי. בג'אז. בכל מה שתבקשו. מתובל ומתובלן.
מצאתי בדיסק של לקטוש את "התקווה" בצוענית. נו טוב, בטוח שנגלה שהוא באיזשהו מקום משלנו.
לקטוש (47) לא ממש גדל במחנות הצוענים באירופה. לפי הביוגרפיה הוא גמר קונסרבטוריון חשוב בבודפשט (ע"ש בלה ברטוק) , ניגן לצד סטפן גרפלי, ואדים ראפין ויהודי מנוחין, הסימפונית של לונדון, התזמורת הלאומית של צרפת. יש עוד המון. הופיע בקארנגי הול. קיבל חוזה יוקרתי מ"דויטשה גרמופון"מבקר כתב עליו: עזוב פרלמן, בל, ז'אן לוק פונטי… זהו הכנר הטוב ביותר, שאני ראיתי אי פעם תמורת הכסף שלי…."
אשף-מכשף הכינור מגיע עם הרכב (כינור שני, צ'מבלו, גיטרה, קונטרבס, פסנתר) לנגן ביו השאר את הפרשנות שלו למוסיקה של "רשימות שינדלר", "כנר על הגג", כליזמר, תערובת של צועני-קלאסי-ג'אז. מה לא. 26.6 – האנגר 11 ת"א, 27.6 –אודיטוריום חיפה.

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

שיתוף ב facebook
share

0 אהבו את זה

גלריית תמונות

שיתוף הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

תגובה אחת

  1. אכזבה-אכזבה-אכזבה מהרפרטואר של רובי לקטוש במופע שלו בחיפה, 27.6.2012. פרט לשתי יצירות מוכרות ולמירל רזניק המקסים, קבלנו רצף של "חלטורה" לקטושית… וחבל! אף לא ריקוד הונגרי אחד של ברהמס. התאכזבנו מאוד!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבות המומלצות

המשך קריאה לפי סגנונות

דילוג לתוכן